
Molenplaats is een geliefde plek voor bezoekers van Park Sonsbeek en voor vele groene organisaties in de stad. Molenplaats is het enige bezoekerscentrum in Nederland dat geheel is gericht op stedelijk groen. Ieder jaar worden veel activiteiten georganiseerd om de belangstelling voor het stedelijk groen te vergroten. Ook worden initiatieven van andere organisaties ondersteund.
De historische, Saksische Molenschuur wordt intensief gebruikt als vergaderlocatie en ontmoetingsplek. Het Natuurcentrum Arnhem is één van de vaste gebruikers van de Molenschuur en bied op deze locatie een uitgebreid educatief programma voor Arnhemse basisscholen. De Witte Watermolen is dagelijks in gebruik en produceert diverse biologische meelproducten. Zowel in de Witte Watermolen als in en om de Molenschuur zijn door het hele jaar leuke en interessante activiteiten te beleven.
Molenplaats stimuleert de ontwikkeling van het stedelijk groen en levert een actieve bijdrage aan groen plezier en groen bewustzijn van bezoekers, Arnhemmers en het Arnhemse bedrijfsleven. Molenplaats draagt bij aan een positieve beeldvorming van Arnhem en is daarbij een sociaal aantrekkelijke organisatie en een betekenisvolle en kansrijke ontmoetingsplek voor vrijwilligers en reïntegreerders.
DOELSTELLINGEN
-
Actief informatie- en inspiratiepunt voor stedelijk groen.
-
Aantrekkelijke werkplek voor vrijwilligers en reïntegreerders.
-
Bijzondere ontmoetingslocatie voor een breed publiek.
-
Exploitant van het erfgoed de Witte Watermolen.
-
Actief bijdragen aan positieve beeldvorming en profilering van Arnhem als groenste stad.
GESCHIEDENIS
Het idee voor een informatiecentrum over stedelijk groen in Arnhem stamt uit 1981.
De meest geschikte plaats bleek de eeuwenoude Molenschuur naast de Witte Watermolen. Op 14 september 1983 werd de officiële opening verricht door staatssecretaris Ad Ploeg.

